За механа „Момини Двори“

МЕХАНА „MОМИНИ ДВОРИ“ – съчетание от стил, вкус, оригинален дизайн, приятна атмосфера и перфектна кухня

Механа ”Mомини двори” отваря врати за първи път на 1-ви май 1970 г. Тя е първата по рода си в Банско и региона и от самото си начало до ден днешен е била винаги притегателна сила за хора – истински ценители, с изискан вкус.

Без съмнение както тогава, така и сега, това е най-красивата и уютна механа, създадена за Вас Уважаеми гости, защото легендата е жива и трябва да продължи…

Нашето меню

Ние предлагаме всички вкусотии на българската и европейска кухня, приемайки предизвикателството да задоволиме претенциите и на най-капризните клиенти. Нашето меню включва пресни салати, топли супи, вегетариански яденета, всякакви картофени глезотийки и пилешки сладоси, аламинути, гювечета, специалитети от телешко и свинско месо, бански специалитети, ястия от агнешко месо, сачове, риба, месни деликатеси на жар, мезета, оригинални десерти. По предварителна заявка правиме и печено прасенце, агне по гергьовски, задушен заек, дива патица, както и всякакви други вкусотии приготвени от нашия майстор-готвач.

Отличният асортимент от най-добрите български бели и червени вина, богатия избор на ракия, маркови и отлежали уискита и много други аперативи ще допълнят добрия вкус на Вашата вечеря.

Ако желаете да добиете съвсем точна представа за нашето меню, просто кликнете тук.


Какво ни различава?

Капацитет – Механата разполага с общо 180 места, 110 от които закрити и лятна тераса със 70 места, подходяща повече за топлите дни. Най- новата ни придобивка е уникалната за Банско зимна градина, където Вие можете да седнете на самия площад и докато снега вали около Вас , Вие ще можете на топло да се наслаждавате на прекрасната гледка към центъра на града.

Ние можем да организираме Вашата сватба, юбилей, както и всякакви други тържества.

Дизайнът – Механа „Момини Двори” е едно оригинално съчетание от дърво, бяла мазилка и вулканичен камък, който няма да видите никъде другаде в Банско. Заведението не се намира в мазето на някоя къща, а на партерния етаж, отличава се с много светлина и през деня и вечерта, има и порсторна гледка към центарлния площад.

Идеите – При нас няма да видите типичните за тукашните механи и станали банални черги по стените и по тапицерията на пейки и столове, а вместо това ще можете да се насладите на пейки облечени в истински козляци, а по стените- дърворезби, гоблени и ръчно плетени пана, които са истински произведения на изкуството. Валевицата, намираща се точно по средата придава лек екзотичен вид на заведението и създава в същото време усещане за едно планинско спокойствие.

Кухнята – Ние сме единствената механа в Банско с открита демонстрационна кухня. Нашите клиенти могат във всеки един момент да наблюдават как ще бъде приготвено тяхното ядене, да следят за хигиената в кухнята, за приличния и чист вид на готвачите, използваната посуда и техника. Въобще всички процеси случващи се в кухнята на „Момини Двори” стават пред взискателното око на нашия клиент.

Лятната градина – Заведението разполага с огромна лятна градина, намираща се на едно прекрасно място, каквото несъмнено е централният площад „Никола Вапцаров”. Изпъстрена с много цветя, зеленина, дръвчета и различни видове растения, декоративната оградка от бамбук и нежните светлини вечер превръщат това място в едно райско кътче, идеално за вашите отдих и отмора. От тук също така бихте били един прекрасен зрител на най-различните провеждащи се в Банско мероприятия като например Джаз-фестивала, Пирин фолк-фест и много други.

Музиката – При нас ще чуете винаги приятна музика, галеща ухото, така че Вие спокойно ще можете да проведете Вашия разговор. За по-купонджийските вечери предлагаме и музика на живо от интелигентни певци. Има още много неща, които ни различават от другите и ни правят уникални, но най-добре елате да видите и се уверете лично.

* Механа “Момини Двори” се почиства изцяло с прахосмукачки RAINBOW