Mehana Momini Dvori

Какво ни различава

Дизайнът - Механа „Момини Двори” е едно оригинално съчетание от дърво, бяла мазилка и вулканичен камък, който няма да видите никъде другаде в Банско. Заведението не се намира в мазето на някоя къща, а на партерния етаж, отличава се с много светлина и през деня и вечерта, има и порсторна гледка към центарлния площад.

Идеите - При нас няма да видите типичните за тукашните механи и станали банални черги по стените и по тапицерията на пейки и столове, а вместо това ще можете да се насладите на пейки облечени в истински козляци, а по стените- дърворезби, гоблени и ръчно плетени пана, които са истински произведения на изкуството. Валевицата, намираща се точно по средата придава лек екзотичен вид на заведението и създава в същото време усещане за едно планинско спокойствие.

Кухнята - Ние сме единствената механа в Банско с открита демонстрационна кухня. Нашите клиенти могат във всеки един момент да наблюдават как ще бъде приготвено тяхното ядене, да следят за хигиената в кухнята, за приличния и чист вид на готвачите, използваната посуда и техника. Въобще всички процеси случващи се в кухнята на „Момини Двори” стават пред взискателното око на нашия клиент.

Лятната градина - Заведението разполага с огромна лятна градина, намираща се на едно прекрасно място, каквото несъмнено е централният площад „Никола Вапцаров”. Изпъстрена с много цветя, зеленина, дръвчета и различни видове растения, декоративната оградка от бамбук и нежните светлини вечер превръщат това място в едно райско кътче, идеално за вашите отдих и отмора. От тук също така бихте били един прекрасен зрител на най-различните провеждащи се в Банско мероприятия като например Джаз-фестивала, Пирин фолк-фест и много други.

Музиката - При нас ще чуете винаги приятна музика, галеща ухото, така че Вие спокойно ще можете да проведете Вашия разговор. За по-купонджийските вечери предлагаме и музика на живо от интелигентни певци. Има още много неща, които ни различават от другите и ни правят уникални, но най-добре елате да видите и се уверете лично.

* Механа “Момини Двори” се почиства изцяло с прахосмукачки RAINBOW

Момини Двори

  • гр. Банско, ул. Пирин 1
  • +359 888 530 695 / +359 885 406 595
  • +359 749 88064
  • https://www.facebook.com/Momini.Dvori?fref=ts